Adobe certification Adobe
Apple certification Apple
Avaya certification Avaya
Check Point certification Check Point
Cisco certification Cisco
Citrix certification Citrix
CIW certification CIW
CompTIA certification CompTIA
CWNP certification CWNP
EC-Council certification EC-Council
EMC certification EMC
Exin certification Exin
F5 certification F5
Fortinet certification Fortinet
GIAC certification GIAC
Hitachi certification Hitachi
HP certification HP
IBM certification IBM
Isaca certification Isaca
ISC certification ISC
ISEB certification ISEB
Juniper certification Juniper
LPI certification LPI
Microsoft certification Microsoft
Oracle certification Oracle
PMI certification PMI
Riverbed certification Riverbed
SAP certification SAP
Sun certification Sun
Sybase certification Sybase
Symantec certification Symantec
VMware certification VMware
All Exams

Microsoft 70-536 Exam - PassITexam.com

Free 70-536 Sample Questions:

1. You are writing a custom dictionary. The custom­dictionary class is named MyDictionary. You need to ensure that the dictionary is type safe. Which code segment should you use?
A. class MyDictionary : Dictionary<string, string>
B. class MyDictionary : HashTable
C. class MyDictionary : IDictionary
D. class MyDictionary { ... } Dictionary<string, string> t = new Dictionary<string, string>(); MyDictionary dictionary = (MyDictionary)t;
Answer: A

2. You are creating a class named Age. You need to ensure that the Age class is written such that collections of Age objects can be sorted. Which code segment should you use?
A. public class Age { public int Value;
public object CompareTo(object obj)
{ if (obj is Age)
{ Age _age = (Age) obj;
return Value.CompareTo(obj); }
throw new ArgumentException("object not an Age"); } }
B. public class Age {
public int Value;
public object CompareTo(int iValue) {
try {
return Value.CompareTo(iValue); }
catch {
throw new ArgumentException ("object not an Age"); } } }
C. public class Age : IComparable {
public int Value;
public int CompareTo(object obj)
{ if (obj is Age) {
Age _age = (Age) obj;
return Value.CompareTo(_age.Value); }
throw new ArgumentException("object not an Age"); } }
D. public class Age : IComparable {
public int Value;
public int CompareTo(object obj) {
try {
return Value.CompareTo(((Age) obj).Value); }
catch {
return ­1; } } }
Answer: C

3.You are creating a class to compare a specially­formatted string. The default collation comparisons do not apply. You need to implement the IComparable<string> interface. Which code segment should you use?
A. public class Person : IComparable<string>{ public int CompareTo(string other){ ... }}

B. public class Person : IComparable<string>{ public int CompareTo(object other){ ... }}

C. public class Person : IComparable<string>{ public bool CompareTo(string other){ ... }}

D. public class Person : IComparable<string>{ public bool CompareTo(object other){ ... }}
Answer: A

4.You are developing a custom­collection class. You need to create a method in your class. You need to ensure that the method you create in your class returns a type that is compatible with the Foreach statement. Which criterion should the method meet?
A. The method must return a type of either IEnumerator or IEnumerable.
B. The method must return a type of IComparable.
C. The method must explicitly contain a collection.
D. The method must be the only iterator in the class.
Answer: A

5.You are developing an application to assist the user in conducting electronic surveys. The survey consists of 25 true­or­false questions. You need to perform the following tasks: Initialize each answer to true.Minimize the amount of memory used by each survey. Which storage option should you choose?
A. BitVector32 answers = new BitVector32(1);
B. BitVector32 answers = new BitVector32(­1);
C. BitArray answers = new BitArray (1);
D. BitArray answers = new BitArray(­1);
Answer: B

6.You need to identify a type that meets the following criteria.
Is always a number.
Is not greater than 65,535.
Which type should you choose?
A. System.UInt16
B. int
C. System.String
D. System.IntPtr
Answer: A

7.You are developing a custom event handler to automatically print all open documents. The event handler helps specify the number of copies to be printed. You need to develop a custom event arguments class to pass as a parameter to the event handler. Which code segment should you use?
A. public class PrintingArgs {
private int copies;
public PrintingArgs(int numberOfCopies) { this.copies = numberOfCopies; } public int Copies {
get { return this.copies; } }}
B. public class PrintingArgs : EventArgs {
private int copies;
public PrintingArgs(int numberOfCopies) { this.copies = numberOfCopies; } public int Copies {
get { return this.copies; } }} C. public class PrintingArgs { private EventArgs eventArgs;
public PrintingArgs(EventArgs ea) {
this.eventArgs = ea; }
public EventArgs Args {get { return eventArgs; }}}
D. public class PrintingArgs : EventArgs { private int copies;}
Answer: B

8.You write a class named Employee that includes the following code segment. public class Employee {string employeeId, employeeName, jobTitleName;
public string GetName() { return employeeName; }
public string GetTitle() { return jobTitleName; }
You need to expose this class to COM in a type library. The COM interface must also facilitate forward­compatibility across new versions of the Employee class. You need to choose a method for generating the COM interface. What should you do?
A. Add the following attribute to the class definition.
[ClassInterface(ClassInterfaceType.None)]public class Employee {}
B. Add the following attribute to the class definition.
[ClassInterface(ClassInterfaceType.AutoDual)]public class Employee {} C. Add the following attribute to the class definition.
[ComVisible(true)]public class Employee {}
D. Define an interface for the class and add the following attribute to the class definition.
[ClassInterface(ClassInterfaceType.None)]public class Employee : IEmployee {}
Answer: D

9.You need to call an unmanaged function from your managed code by using platform invoke services. What should you do?
A. Create a class to hold DLL functions and then create prototype methods by using managed code.
B. Register your assembly by using COM and then reference your managed code from COM.
C. Export a type library for your managed code.
D. Import a type library as an assembly and then create instances of COM object.
Answer: A

10.You create an application that stores information about your customers who reside in various regions. You are developing internal utilities for this application. You need to gather regional information about your customers in Canada. Which code segment should you use?
A. foreach (CultureInfo culture in CultureInfo.GetCultures(CultureTypes.SpecificCultures))
{ // Output the region information...}
B. CultureInfo cultureInfo = new CultureInfo("CA"); // Output the region information...
C. RegionInfo regionInfo = new RegionInfo("CA"); // Output the region information...
D. RegionInfo regionInfo = new RegionInfo("");if (regionInfo.Name == "CA")
{ // Output the region information...}
Answer: C

11. You create an application to send a message by e­mail. An SMTP server is available on the local subnet. The SMTP server is named smtp.contoso.com. To test the application, you use a source address, me@contoso.com, and a target address, you@contoso.com. You need to transmit the e­mail message. Which code segment should you use?
A. MailAddress addrFrom = new MailAddress("me@contoso.com", "Me");
MailAddress addrTo = new MailAddress("you@contoso.com", "You");
MailMessage message = new MailMessage(addrFrom, addrTo);
message.Subject = "Greetings!";message.Body = "Test";message.Dispose();
B. string strSmtpClient = "smtp.contoso.com";
string strFrom = "me@contoso.com"; string strTo = "you@contoso.com"; string strSubject = "Greetings!";
string strBody = "Test";
MailMessage msg = new MailMessage(strFrom, strTo, strSubject, strSmtpClient);
C. MailAddress addrFrom = new MailAddress("me@contoso.com");
MailAddress addrTo = new MailAddress("you@contoso.com"); MailMessage message = new MailMessage(addrFrom, addrTo); message.Subject = "Greetings!";
message.Body = "Test";
SmtpClient client = new SmtpClient("smtp.contoso.com");
client.Send(message);
D. MailAddress addrFrom = new MailAddress("me@contoso.com", "Me"); MailAddress addrTo = new MailAddress("you@contoso.com", "You"); MailMessage message = new MailMessage(addrFrom, addrTo); message.Subject = "Greetings!";
message.Body = "Test";
SocketInformation info = new SocketInformation(); Socket client = new Socket(info);
System.Text.ASCIIEncoding enc = new System.Text.ASCIIEncoding(); byte[] msgBytes = enc.GetBytes(message.ToString()); client.Send(msgBytes);
Answer: C

12. You need to create a dynamic assembly named MyAssembly. You also need to save the assembly to disk. Which code segment should you use?
A. AssemblyName myAssemblyName = new AssemblyName();
myAssemblyName.Name = "MyAssembly";
AssemblyBuilder myAssemblyBuilder =AppDomain.CurrentDomain.DefineDynamicAssembly (myAssemblyName, AssemblyBuilderAccess.Run); myAssemblyBuilder.Save("MyAssembly.dll");
B. AssemblyName myAssemblyName = new AssemblyName();myAssemblyName.Name = "MyAssembly";
AssemblyBuilder myAssemblyBuilder =AppDomain.CurrentDomain.DefineDynamicAssembly (myAssemblyName, AssemblyBuilderAccess.Save); myAssemblyBuilder.Save("MyAssembly.dll");
C. AssemblyName myAssemblyName =new AssemblyName();
AssemblyBuilder myAssemblyBuilder = AppDomain.CurrentDomain.DefineDynamicAssembly (myAssemblyName, AssemblyBuilderAccess.RunAndSave); myAssemblyBuilder.Save("MyAssembly.dll");
D. AssemblyName myAssemblyName =new AssemblyName("MyAssembly");
AssemblyBuilder myAssemblyBuilder =AppDomain.CurrentDomain.DefineDynamicAssembly
(myAssemblyName, AssemblyBuilderAccess.Save); myAssemblyBuilder.Save("C. \\MyAssembly.dll");
Answer: B

13. You need to write a code segment that performs the following tasks: ? Retrieves the name of each paused service. ?
Passes the name to the Add method of Collection1. Which code segment should you use?
A. ManagementObjectSearcher searcher = new ManagementObjectSearcher("Select * from Win32_Service where State = 'Paused'");
foreach (ManagementObject svc in searcher.Get()) {Collection1.Add(svc["DisplayName"]); }
B. ManagementObjectSearcher searcher = new ManagementObjectSearcher("Select * from Win32_Service",
"State = 'Paused'");
foreach (ManagementObject svc in searcher.Get()) { Collection1.Add(svc["DisplayName"]);}
C. ManagementObjectSearcher searcher = new ManagementObjectSearcher( "Select * from Win32_Service");
foreach (ManagementObject svc in searcher.Get())
{if ((string) svc["State"] == "'Paused'") {Collection1.Add(svc["DisplayName"]); }}
D. ManagementObjectSearcher searcher =new ManagementObjectSearcher();
searcher.Scope = new ManagementScope("Win32_Service");
foreach (ManagementObject svc in searcher.Get())
{if ((string)svc["State"] == "Paused") {Collection1.Add(svc["DisplayName"]); }}
Answer: A

14. Your company uses an application named Application1 that was compiled by using the .NET Framework version 1.0. The application currently runs on a shared computer on which the .NET Framework versions 1.0 and 1.1 are installed. You need to move the application to a new computer on which the .NET Framework versions 1.1 and 2.0 are installed. The application is compatible with the .NET Framework 1.1, but it is incompatible with the .NET Framework 2.0. You need to ensure that the application will use the .NET Framework version 1.1 on the new computer. What should you do?
A. Add the following XML element to the application configuration file.
<configuration>
<startup>
<supportedRuntime version="1.1.4322" />
<startup>
</configuration>
B. Add the following XML element to the application configuration file.
<configuration>
<runtime>
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas­microsoft­com:asm.v1">
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity name="Application1"
publicKeyToken="32ab4ba45e0a69a1" culture="neutral" />
<bindingRedirect oldVersion="1.0.3075.0" newVersion="1.1.4322.0"/>
</dependentAssembly>
</assemblyBinding>
</runtime>
</configuration>
C. Add the following XML element to the machine configuration file.
<configuration>
<startup>
<requiredRuntime version="1.1.4322" />
<startup>
</configuration>
D. Add the following XML element to the machine configuration file.
<configuration>
<runtime>
<assemblyBinding xmlns="urn:schemas­microsoft­com:asm.v1">
<dependentAssembly>
<assemblyIdentity name="Application1"
publicKeyToken="32ab4ba45e0a69a1" culture="neutral" />
<bindingRedirect oldVersion="1.0.3075.0" newVersion="1.1.4322.0"/>
</dependentAssembly>
</assemblyBinding>
</runtime>
</configuration>
Answer: A

15. You are using the Microsoft Visual Studio 2005 IDE to examine the output of a method that returns a string. You assign the output of the method to a string variable named fName. You need to write a code segment that prints the following on a single line The message. "Test Failed. " The value of fName if the value of fName does not equal "John" You also need to ensure that the code segment simultaneously facilitates uninterrupted execution of the application. Which code segment should you use?
A. Debug.Assert(fName == "John", "Test FaileD. ", fName);
B. Debug.WriteLineIf(fName != "John", fName, "Test Failed");
C. if (fName != "John") {Debug.Print("Test FaileD. "); Debug.Print(fName); }
D. if (fName != "John") {Debug.WriteLine("Test FaileD. "); Debug.WriteLine(fName); }
Answer: B

16. You are creating an application that lists processes on remote computers. The application requires a method that performs the following tasks: Accept the remote computer name as a string parameter named strComputer.Return an ArrayList object that contains the names of all processes that are running
on that computer. You need to write a code segment that retrieves the name of each process that is running on the remote computer and adds the name to the ArrayList object. Which code segment should you use?
A. ArrayList al = new ArrayList();
Process[] procs = Process.GetProcessesByName(strComputer);
foreach (Process proc in procs) { al.Add(proc);}
B. ArrayList al = new ArrayList();
Process[] procs = Process.GetProcesses(strComputer);
foreach (Process proc in procs) { al.Add(proc);}
C. ArrayList al = new ArrayList();
Process[] procs = Process.GetProcessesByName(strComputer);
foreach (Process proc in procs) {al.Add(proc.ProcessName);}
D. ArrayList al = new ArrayList();
Process[] procs = Process.GetProcesses(strComputer);
foreach (Process proc in procs) {al.Add(proc.ProcessName);}
Answer: D

17. You are testing a newly developed method named PersistToDB. This method accepts a parameter of type EventLogEntry. This method does not return a value. You need to create a code segment that helps you to test the method. The code segment must read entries from the application log of local computers and then pass the entries on to the PersistToDB method. The code block must pass only events of type Error or Warning from the source MySource to the PersistToDB method. Which code segment should you use?
A. EventLog myLog = new EventLog("Application", ".");
foreach (EventLogEntry entry in myLog.Entries)
{if (entry.Source == "MySource") { PersistToDB(entry); } }
B. EventLog myLog = new EventLog("Application", "."); myLog.Source = "MySource";
foreach (EventLogEntry entry in myLog.Entries) {
if (entry.EntryType == (EventLogEntryType.Error & EventLogEntryType.Warning))
{ PersistToDB(entry); }}
C. EventLog myLog = new EventLog("Application", ".");
foreach (EventLogEntry entry in myLog.Entries)
{ if (entry.Source == "MySource")
{if (entry.EntryType == EventLogEntryType.Error || entry.EntryType == EventLogEntryType.Warning)
{PersistToDB(entry); } } }
D. EventLog myLog = new EventLog("Application", ".");
myLog.Source = "MySource";
foreach (EventLogEntry entry in myLog.Entries)
{if (entry.EntryType == EventLogEntryType.Error || entry.EntryType == EventLogEntryType.Warning)
{PersistToDB(entry); }
Answer: C

18.You need to generate a report that lists language codes and region codes. Which code segment should you use?
A. foreach (CultureInfo culture in CultureInfo.GetCultures(CultureTypes.SpecificCultures))
{ // Output the culture information...}
B. CultureInfo culture = new CultureInfo(""); CultureTypes types = culture.CultureTypes;
// Output the culture information...
C. foreach (CultureInfo culture in CultureInfo.GetCultures(CultureTypes.NeutralCultures))
{ // Output the culture information...}
D. foreach (CultureInfo culture in CultureInfo.GetCultures(CultureTypes.ReplacementCultures))
{ // Output the culture information...}
Answer: A